Alpha-cursus

De Alpha-cursus van 2022 was van 19 september tot 3 december.

 

Met 'Het Anker' zijn we als kerk op een nieuwe manier present in de wijk. Vanuit dienstbaarheid is iedereen welkom, zonder dat er iets van je wordt verwacht. Het geloof wordt niet opgedrongen, je mag jezelf zijn.

Maar voor wie iets meer wil weten over het Christelijk geloof, of voor wie worstelt met zingevingsvragen, bieden we ieder najaar de Alpha-cursus aan. Wat dat inhoud vertellen we hieronder:

 

Wat is het doel van mijn leven? Wanneer ben ik nou echt gelukkig? Waar bestaat mijn leven eigenlijk uit als alles wegvalt?’ Het zijn allemaal vragen die juist in deze tijd omhoog kunnen komen.

Koffietjes buiten de deur, uit eten met vriendinnen en werken op kantoor, opeens kon het allemaal niet meer. Het is hartstikke logisch dat je gaat nadenken over het leven als de ‘normale dingen’ uit de agenda verdwijnen. Misschien ben je wel, net als velen anderen, gaan nadenken over het doel van je leven. Want wat is dat eigenlijk?

Ontdek het op Alpha

Sommige vragen zijn best moeilijk om in je eentje over na te denken. Waarom niet samen met anderen, die dezelfde vragen hebben over het leven? Alpha is dé plek waar dat kan. In ongeveer tien  bijeenkomsten ga je samen het gesprek aan. Elke bijeenkomst start met een gezellig maaltijd, waarbij je alle tijd hebt om elkaar te leren kennen. Daarna volgt er een presentatie over een onderwerp uit het christelijk geloof, zoals: ‘Hoe kun je eigenlijk geloven?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Dan start de ‘kleine groep’, waar je alles mag zeggen wat je denkt en volop je vragen kan stellen.

De Alpha-cursus is gratis. Een cursusavond begint om 19.00 uur met een maaltijd en eindigt om 21.30 uur.