Alpha-cursus

De Alpha-cursus gaat weer van start op 16 september 2024!

 

Met 'Het Anker' zijn we als kerk op een nieuwe manier present in de wijk. Vanuit dienstbaarheid is iedereen welkom, zonder dat er iets van je wordt verwacht. Het geloof wordt niet opgedrongen, je mag jezelf zijn.

Maar voor wie iets meer wil weten over het Christelijk geloof, of voor wie worstelt met zingevingsvragen, bieden we ieder najaar de Alpha-cursus aan. Wat dat inhoud vertellen we hieronder:

 

Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof en de kleine groep. Van ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof.  

Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen.  

En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.  

Alpha duurt tien weken en een weekend (vrijdagavond en zaterdagochtend) en is gratis. 


Informatieavond.

Op maandagavond 16 september starten we met een korte en vrijblijvende informatieavond. U krijgt dan informatie over de cursus, u kunt u vragen stellen en u kunt kennismaken met de medewerkers. De cursusavond begint om 20.00 uur, de koffie staat klaar vanaf 19.45 uur.

De week erna, op maandagavond 23 september start de cursus. Dan beginnen we om 19.00 uur met een maaltijd en eindigen we  om 21.30 uur.

Voor meer informatie mag u bellen met 06-30496731 (Peter)